Predstavnica GWP Slovenija na Vodni konferenci v New Yorku

Predstavnica GWP Slovenija na Vodni konferenci v New Yorku

Prof. dr. Tjaša Griessler Bulc, predsednica GWP CEE in članica GWP Slovenija se bo kot predstavnica mreže udeležila Konference OZN o vodi, ki bo potekala v New Yorku, od 22. do 24. marca 2023. To bo šele druga globalna konferenca na to temo od 1977.

Dr. Griessler Bulc bo panelistka in predavateljica na temo sonaravnih rešitev in obvladovanja tveganj. Panel bo potekal 22.3.2023 na temo: The Power of Global Collaborative Innovation in Water Security to pave the way for Climate Adaptation: Learnings from Youth-Centered Partnership Impact with a focus on Diversity and Gender Equality.

Več o prispevkih GWP na konferenci.

Najbolj pomembne teme konference so voda, zdravje in podnebne spremembe. Vse razprave pomenijo priložnost za udeležence, da izmenjajo znanje in rešitve za pospešitev izvajanja trajnostnega cilja 6. (SDG 6 – Water and Sanitation for All), opredelijo nova in nastajajoča vprašanja, izmenjajo nacionalne in lokalne izkušnje ter prakse in predstavijo zaveze za ukrepe za vodo (Water Action Agenda), kar je glavni cilj konference.